info@houtdraaiersgilde.be

Web Design

Your content goes here. Edit or remove this text inline.

Logo Design

Your content goes here. Edit or remove this text inline.

Web Development

Your content goes here. Edit or remove this text inline.

White Labeling

Your content goes here. Edit or remove this text inline.

VIEW ALL SERVICES

Historiek

Sinds september 1991 geworteld in enthousiasme gedreven door liefde voor hout. Voor iedereen met interesse.

De Vlaamse Gilde van Houtdraaiers

De Vlaamse Gilde van Houtdraaiers is een vereniging gesticht in september 1991 onder de stuwende kracht van wijlen Prof. Dr. Daniël Ellegiers.

De gilde richt zich tot iedereen die interesse heeft voor het houtdraaien. Zowel professionelen, hobbyisten en kunstenaars vinden er hun gading. De verschillende invalshoeken en de creativiteit die vanuit deze groepen komen, geven een nieuwe dimensie aan het houtdraaien. Ook jongeren uit het onderwijs krijgen onze speciale aandacht.

Ondertussen telt de VGH een 900-tal leden, waarvan een 100-tal uit het buitenland.

De leden krijgen vier maal per jaar het tijdschrift “De Vlaamse Houtdraaier” toegestuurd. Het tijdschrift wil de leden voortdurend op de hoogte houden over wat er reilt en zeilt binnen de gilde. Daarnaast wil ze de leden een nationale en internationale visie meegeven. Onze geregelde contacten met het buitenland zorgen periodiek voor interessante publicaties.

De gilde organiseert maandelijks, per provincie, bijeenkomsten waar ideeën uitgewisseld worden. Ook worden er steeds demonstraties gegeven door leden van de VGH. De aanwezige leden kunnen eveneens aan democratische prijzen boeken of videofilms in bruikleen meenemen voor een maand.

Jaarlijks houdt de gilde een feest waarop leden vanuit de verschillende provincies en het buitenland aanwezig zijn. Op deze jaarvergadering wordt er steeds een tentoonstelling gehouden met heel wat creaties van de leden. Dit evenement is dan ook een leerrijke beleving en een hoogtepunt van de jaarwerking voor de aanwezige leden.

De leden krijgen de kans om op deze webstek wereldwijd creaties tentoon te stellen in de speciaal daarvoor aangelegde galerij. Houtdraaien is in bepaalde gevallen een kunstambacht, het is dan ook logisch dat we de culturele info hoog in het vaandel dragen.